Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

AquaTec Diver Training

Η σχολή κατάδυσης aquatec ιδρύθηκε το 2006 και είναι αναγνωρισμένη από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας (αρ. μητρώου 32). Παρέχει εκπαίδευση αυτόνομης κατάδυσης σε όλα τα επίπεδα.

Έχοντας ως στόχο τη συμβολή στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό της καταδυτικής εκπαίδευσης, έχει εκπόνηση καταδυτικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία βασίζονται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που χρησιμοποιούνται από επιστήμονες στο πεδίο εφαρμογών, όπως η υποβρύχια φωτογραμμετρία, η υποθαλάσσια τεκμηρίωση και απεικόνιση, η εκπαίδευση δυτών δημόσιας ασφάλειας κ.ά.

Εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη πεδίου σε υποβρύχιες περιβαλλοντικές, επιστημονικές έρευνες και αποστολές. Αποτελεί ένα από τα ελάχιστα καταδυτικά κέντρα στην Ευρώπη που ειδικεύεται στην εκπαίδευση επιστημονικής κατάδυσης. 

 

Αρετή Κομηνού

Areti KominouΔραστηριοποιείται επαγγελματικά με την κατάδυση από το 2006. Στην καταδυτική εκπαιδευτική βαθμίδα διδάσκει μέχρι το επίπεδο TRIMIX. Ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με την θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ (wind surf – κολύμβηση) και τις υπαίθριες δραστηριότητες (ορειβασία – αναρρίχηση – ορειβατικό σκι).

Έχει πτυχίο επαγγελματία ναυαγοσώστη (ΠΑΣΧΝΑ) καθώς και διάσωσης σε ποτάμι από την Ελληνική Ομοσπονδία Canoe – Kayak. Παρακολούθησε σεμινάρια σπηλαιολογίας (ΣΕΛΑΣ), αναρρίχησης (ΣΕΟ) και διάσωσης (ΕΟΔ).

Έχει συμμετάσχει στις αποστολές HMHS Britannic 2016 – 100 Year Anniversary, του Ινστιτούτου “ΚΟΡΣΕΑΙ”- Φούρνοι Ικαρίας, στο Milos Dive Project, στο Kea Dive Expedition, στο RedSea Deep Wreck Safari.

Λαμβάνει μέρος σε καταδύσεις, οι οποίες αφορούν περιβαλλοντικές δράσεις, επιστημονικές καταδύσεις, καθώς και στις αποστολές του Aviation archaeology in Greece, ως υποβρύχια φωτογράφος.

 

Νίκος Καρατζάς

Nikos KaratzasΗ ενασχόληση του με την εκπαίδευση ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, ως καθηγητής σε Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία. Από το 2004 δραστηριοποιείται με την εκπαίδευση τεχνικής κατάδυσης, την εκπαίδευση τεχνικών εξοπλισμού και καταδυτικών αερίων. Από το 2017, είναι εκπαιδευτής του προγράμματος Επιστημονικής Κατάδυσης "Scientific Diver" της CMAS.

Ως αυτοδύτης, συμμετείχε σε σημαντικές καταδυτικές αποστολές, όπως HMHS Britannic 2016 – 100 Year Anniversary, στο Milos Dive Project και KEA Dive Expedition. Το 2012, με μια ομάδα συνεργατών και τη συνεργασία καταδυτικών ομάδων, ξεκίνησε την έρευνα εντοπισμού και καταγραφής αεροπορικών ναυαγίων στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο. Aviation Archaeology in Greece.

Σε επίπεδο επιστημονικών και ερευνητικών καταδύσεων λαμβάνει μέρος ως υπεύθυνος καταδύσεων, δύτης και τεχνικός εξοπλισμού σε αποστολές του Ινστιτούτου “ΚΟΡΣΕΑΙ”- Φούρνοι Ικαρίας,  του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών,  καθώς και σε Επιστημονικά/Πανεπιστημιακά Καταδυτικά Προγράμματα.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος – ΕΚΠΑ, καθώς και υπεύθυνος εκπαίδευσης στο Σχολείο Επιστημονικής Κατάδυσης. Επίσης, συνεργάζεται με το Υπ. Δικαιοσύνης και το Λιμενικό Σώμα ως “Ειδικός Πραγματογνώμων Καταδύσεων”.  

Μέλος της συγγραφικής ομάδας, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων - eLearning  "Γεωαρχαιολογία - Μέθοδοι και Τεχνικές" και "Μεθοδολογία και τεχνικές επιστημονικής κατάδυσης" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει τα εκπαιδευτικά  εγχειρίδια  «Μεθοδολογία και Τεχνικές Επιστημονικής Κατάδυσης», «Καταδύσεις Δικαστικών και Ανθρωπολογικών Υποθέσεων», «Τεχνικός Οδηγός Συντήρησης Καταδυτικού Εξοπλισμού», «Σημειώσεις για την Φυσική και Φυσιολογία των Καταδύσεων», καθώς και εργασίες με θέμα την ενάλια αεροπορική αρχαιολογία, τον καταδυτικό εξοπλισμό, τη θεωρία αποσυμπίεση, διαδικασίες και πρωτόκολλα για τις επιστημονικές καταδύσεις κ.ά.

Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με αθλήματα και υπαίθριες δραστηριότητες όπως αεραθλητισμό, σπηλαιολογία, ορειβασία, αναρρίχηση ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και το Τρίαθλο.